Siirry sisältöön

Tapahtumat

Kokous, koulutus tai messut? Täältä löydät koko maan psykologien tapahtumat. Liitto ei ole kaikissa tapahtumissa itse järjestäjänä, ja osa tapahtumista voi olla maksullisia.

 

Jo menneiden tapahtumien taltiointeja ja materiaaleja löydät jäsensivuilta.

Koulutukset

klo -

Skitsofreniakoalition webinaari

Skitsofrenia on yksi vaikeimmista ja kalleimmista sairauksista. Skitsofrenian kokonaiskustannukset ovat Suomessa 700–900 miljoonaa euroa vuosittain. Sairaus alkaa yleensä nuorella iällä, on pitkäaikainen, usein läpi elämän jatkuva ja ennusteeltaan huono. Vain harva skitsofreniapotilas kuntoutuu täysin työkykyiseksi. Skitsofrenian ennustetta on mahdollista parantaa, mutta tämä edellyttää vaikuttavien hoitomenetelmien entistä laajempaa ja systemaattisempaa toteutusta sekä työelämään valmentavien kuntoutusmuotojen ja työmahdollisuuksien lisäämistä. Suomessa skitsofreniaa sairastavia on noin 50 000 henkilöä.

Skitsofreniakoalitio järjestää 4.5.2021 webinaarin Skitsofreniapotilaan fyysinen terveys ja sen edistäminen. Webinaari on tarkoitettu terveydenhuoltoalalla työskenteleville henkilöille, sekä kaikille, jotka ovat kiinnostuneet aiheesta. Skitsofreniakoalitiossa ovat mukana Suomen Psykiatriyhdistys, Mielenterveyden keskusliitto, Suomen Aivot ry, Suomen Psykologiliitto ry ja Mielenterveysomaisten keskusliitto FinFami. Seminaari on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen viimeistään 2.5.2021 tämän linkin kautta

https://www.mtkl.fi/toimintamme/tapahtumat-kurssit-koulutukset/tapahtumakalenteri/?id=4363

Lisätiedot:

Jukka Kärkkäinen, jukka.karkkainen@netti.fi, 050 362 8532

Tässä linkki uutiseen, joka on lähtenyt tiedotteena lehdistölle 19.4.2021.

https://www.mtkl.fi/kannanotot/skitsofreniapotilaiden-elinaikaan-vaikuttaminen/