Siirry sisältöön

TES-neuvottelut alkavat: JUKO haluaa irti kiky-tunneista

Kunta-alalla neuvottelut työehtosopimuksista alkavat tiistaina 14. tammikuuta. Lähes 200 000 akavalaisen julkisen sektorin palkansaajan, myös psykologien, työehtosopimukset neuvotteleva JUKO edellyttää, että kilpailukykysopimuksen 24 tunnin työajan pidennys poistuu tai että tunneista maksetaan riittävä korvaus.

JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kaikilla julkisen sektorin sopimusaloilla eli kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa sekä Avainta-aloilla. Kaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta.

JUKO tavoittelee sopimusneuvotteluissa ostovoimaa tukevia, korkeakoulutusta edellyttävien tehtävien palkkatasoa parantavia ja palkkojen jälkeenjääneisyyttä korjaavia korotuksia. Palkkoja ei tule korjata vain suhteessa vientialoihin, myös toimialojen sisäiset palkkaepäkohdat on korjattava.

Työehtosopimusneuvottelujen tavoitteiksi JUKO nostaa lisäksi työhön liittyvän matkustusajan muuttamisen työajaksi tai korvaamisen muutoin, uudenlaiset perhevapaat kuten mahdollisuuden saattohoitovapaaseen, asiantuntijatyön johtamisen, työhyvinvoinnin sekä osaamisen ja henkilöstöedustajien aseman kehittämisen.

Kunta-alalla neuvottelut työehtosopimuksista alkavat tiistaina 14. tammikuuta.

Kuntasektorilla JUKO neuvottelee neljä sopimusta: kuntien yleisen sopimuksen sekä opettajien, lääkärien ja tekniikan sopimuksen. JUKOn 11 jäsenyhdistystä ja 36 liittoa

@JUKOry tviittaa kevään työehtosopimusneuvotteluista #neuvottelen2020 #sopien2020. Neuvottelujen kulusta on tietoa myös JUKOn verkkosivuilla www.juko.fi

Lue koko tiedote JUKOn sivuilta