Siirry sisältöön

Työehtosopimusneuvottelut YTHS:n kanssa alkoivat

Psykologiliitolla on Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) kanssa psykologien työehtoja koskeva sopimus. Sopimuskausi päättyy 31.3.2020. Neuvottelut uudesta sopimuskaudesta käynnistyivät tällä viikolla alustavilla keskusteluilla.
Ensimmäisessä neuvottelutapaamisessa olivat mukana toimitusjohtaja Katariina Poskiparta (vas.), henkilöstö- ja lakiasiainpäällikkö Mia Lehmusvaara, Psykologiliiton pääsihteeri Annamari Jokinen, YTHS:n luottamusvaltuutettu Susanna Slama sekä talous- ja tietohallintojohtaja Kristian Lind.

Viime sopimuskaudella uudistettiin sekä palkkaus- että työaikajärjestelmä. Tällä kierroksella on tarkoitus täsmentää niitä koskevia sopimustekstejä ilman isoja rakenteellisia muutoksia. Psykologiliitto toi lisäksi esiin yleisiä palkkausasioita sekä tarpeen parantaa henkilöstön edustajan asemaa.

Psykologiliittoa neuvotteluissa edustavat pääsihteeri Annamari Jokinen sekä YTHS:n luottamusvaltuutettu Susanna Slama. Työnantapuolelta ensimmäisessä tapaamisessa olivat mukana toimitusjohtaja Katariina Poskiparta, henkilöstö- ja lakiasiainpäällikkö Mia Lehmusvaara sekä talous- ja tietohallintojohtaja Kristian Lind.

– Neuvottelut lähtivät käyntiin hyvässä hengessä, ja yhteisiäkin tavoitteita tuntui löytyvän. Nyt kootaan yhteistä tilastopohjaa ja tarkennetaan tavoitteita. Jatkamme neuvotteluja maaliskuun alussa, Psykologiliiton pääsihteeri Annamari Jokinen selostaa.

YTHS:ssä työskentelee noin 60 Psykologiliiton jäsentä. YTHS:n toiminta laajenee lähes kaksinkertaiseksi lakimuutoksella, joka tuo sen palveluiden piiriin yliopisto-opiskelijoiden lisäksi myös ammattikorkeakouluopiskelijat ensi vuoden alusta lukien.

– YTHS:ssä mielenterveyspalvelut on järjestetty erittäin tarkoituksenmukaisella tavalla: psykologin vastaanotolle on päässyt matalalla kynnyksellä ja hyvissä ajoin niin, että opiskelijoiden mielenterveyden ongelmia on voitu ehkäistä ennalta. Toivomme, että psykologeja kuullaan organisaatiouudistuksessa ja toimiviksi osoittautuneet käytännöt hyödyttävät jatkossa myös ammattikorkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia.