Siirry sisältöön

Uusi hallitus järjestäytyi

Psykologiliiton hallitus kokoontui kaksipäiväiseen uusien jäsenten koulutukseen ja hallituksen järjestäytymisseminaariin Helsingissä 23.–24.1.2020.

Päivien aikana tutustuttiin liiton toimintaan, perehdyttiin edunvalvontaan, vaikuttamiseen ja viestintään sekä linjattiin liiton ajankohtaisia asioita.

Hallituksen keskuudestaan valitsemana valmisteluelimenä toimii työvaliokunta. Työvaliokuntaan kuuluvat kaudella 2020–2021 puheenjohtaja Annarilla Ahtolan ja varapuheenjohtaja Jari Lipsasen lisäksi Suvi Laru ja Riitta Laurila. Hallituksen jäsenistä valittiin myös yhteyshenkilöt niille yhdistyksille, joiden edustajaa ei ole hallituksessa. Liiton strategia-asiakirjan viimeistelee hallituksen asettama työryhmä, jota johtaa Sanna Selinheimo.

Hallitus vahvisti ammatillisten työryhmien kokoonpanon kaudelle 2020–2021. Valituille lähetetään lähiaikoina kutsu koulutuspäivään. Määräaikaisista työryhmistä vakiintui kaksi uutta: Varhaisen kehityksen ja perhesuhteiden työryhmä ja Seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden työryhmä. Ammatillisia työryhmiä on edelleen 21.

Tärkeitä edunvalvontatavoitteita tällä hallituskaudella ovat mm. sote-uudistukseen liittyvä psykologipalveluiden sisältyminen tiukentuvaan hoitotakuuseen, koulupsykologien hallinnollinen sijoittuminen ja sitova oppilasmitoitus, varhaiskasvatuksen psykologipalvelut, lastensuojelun psykologinen osaaminen sekä psykologisen osaamisen panos mm. TE-toimistoissa työllisyystavoitteen saavuttamisessa. Neuvottelukierroksella keskeisin tavoite on, että kuntasektorin psykologien työaikaan saadaan kevennyksiä joustavien ruokailujärjestelyiden ja kiky-tuntien poiston myötä.