Siirry sisältöön

Vaalitoimikunta valmistelee esitystään liiton hallituksen kokoonpanosta

Psykologiliiton vaalitoimikunta valmistelee parhaillaan liiton hallitusvaaleja kaudelle 2020–2021. Vaalitoimikunnan on valinnut keskuudestaan liiton ylin päättävä elin, liittovaltuusto. Vaalitoimikunnan asettama ehdokasasettelun määräaika päättyi syyskuun 1. päivänä, ja 21 henkilöä ilmoitti olevansa käytettävissä ehdokkaaksi.

Liiton nykyinen puheenjohtaja Annarilla Ahtola on ainoa puheenjohtajaehdokkaaksi ilmoittautunut. Helsingin psykologiyhdistys, Turun seudun psykologiyhdistys, Keski-Suomen psykologiyhdistys, Etelä-Karjalan psykologiyhdistys ja Päijät-Hämeen psykologiyhdistys ovat jo tässä vaiheessa ilmaisseet julkisesti tukensa Ahtolan valinnalle.

Vaalitoimikunta tekee valtuustolle esityksensä hallitukseen eri tehtäviin valittavista henkilöistä. Psykologiliiton liittovaltuusto valitsee puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä hallituksen varsinaiset ja varajäsenet syyskokouksessaan marraskuun lopulla.

– Oli ilo huomata, että hallitustehtävät kiinnostavat ja saimme hyviä hakijoita. Vaalitoimikunnan työ on melkoista palapeliä, kun pyritään rakentamaan mahdollisimman edustava ja toimiva hallitus, vaalitoimikunnan puheenjohtaja Aino Kohtala toteaa.