Siirry sisältöön

YTHS:n ja Psykologiliiton TES allekirjoitettu

Psykologiliiton ja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) työehtosopimus on nyt allekirjoitettu. Sopimuskausi on kaksivuotinen, 1.4.2020–31.3.2022. Palkankorotukset ovat yksityissektorin yleisen linjan mukaiset, yhteensä 3,3 % sopimuskauden aikana.

Palkankorotukset ovat kokonaan yleiskorotuksia eli kaikkien YTHS:llä työskentelevien psykologien palkkoja korotetaan prosentuaalisesti saman verran. Ensimmäinen palkankorotus on 1,3 %, ja ajankohta 1.4.2020 alkaen. Se maksetaan takautuvasti elokuun palkanmaksun yhteydessä. Toinen palkankorotus, 2,0 %, tulee 1.4.2021 alkaen.

Lisäksi sopimukseen saatiin Psykologiliiton tavoittelema selkiytys palkkaryhmään 2 pääsemiseen oikeuttavan koulutuksen määrittelyyn (Valviran hyväksymän psykoterapeuttikoulutuksen lisäksi), merkitty kursiivilla: ”Erikoispsykologin koulutus tai muu työhön soveltuva pitkä (min 1 lukuvuosi säännönmukaiselta kestoltaan; voi olla suoritettu käytännössä nopeammin) koulutus tai pätevyys, esim. työnohjaajakoulutus”.

Luottamusvaltuutetun aseman parantamisesta sopimukseen kirjattiin, että asiaan voidaan palata sopimuskauden aikana yhteisin neuvotteluin. Kiky-lisätunteja ei sopimuksessa ole ollutkaan, joten työaika pysyy ennallaan eikä mitään kompensointia työnantajan suuntaan tarvita.

Psykologiliiton neuvottelijoina toimivat liiton pääsihteeri Annamari Jokinen ja YTHS:n psykologien luottamusvaltuutettu Susanna Slama.

– Viimeisenä muttei vähäisimpänä saatiin maaliin YTHS:n tes. Hyvää kannatti odottaa: yleisen linjan palkankorotustasosta ei tarvinnut tinkiä piiruakaan. Psykologiliitolla ja YTHS:llä on toimivat kahdenväliset neuvottelusuhteet, pääsihteeri Annamari Jokinen myhäilee.