Siirry sisältöön

Eksoten palkkasopu etenee

Nykyisten työntekijöiden lisäksi myös henkilöillä, joiden työsuhde Eksoteen on päättynyt 1.6.2018 jälkeen, voi olla oikeus korvauksiin.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten palkkaharmonisointi etenee. Maanantaina sovintoratkaisun sisältöön tutustuivat luottamusmiehet ja henkilöstöhallinto. Tämän jälkeen työnantaja tiedottaa palkkojen korjaamisen etenemisestä viranhaltijoille ja työntekijöille.

Eksoten valtuusto hyväksyi 10. syyskuuta kuntapalkansaajien pääsopijajärjestöjen (JUKO, JAU ja Sote) yhdessä KT Kuntatyönantajan kanssa elokuussa neuvotteleman sovintoratkaisun palkkojen harmonisoimiseksi. Ratkaisu koskee kunnallisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) piirissä olevaa henkilöstöä.

Eksote korjaa palkat 1. syyskuuta lukien. Taannehtivat korvaukset työnantaja maksaa viimeistään 30. marraskuuta.

Jos työ- tai virkasuhde Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiriin on päättynyt 1. kesäkuuta 2018 tai sen jälkeen, nyt on syytä olla yhteydessä Eksoten jukolaiseen pääluottamusmieheen tai työnantajaan sen selvittämiseksi, onko itsellä palkkasaatavia.

Työnantaja maksaa takautuvasti palkkoja noin 27 miljoonan euron edestä. Pääluottamusmies Niina Eerola arvioi, että korjausliike koskee 400–450:tä JUKOn kuntasopimuksen piiriin kuuluvaa Eksoten työntekijää.

Palkkaepäselvyydet syntyivät, kun Eksote perustettiin vuonna 2010. Eri kuntien työntekijöiden siirtyessä töihin Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiriin neuvoteltiin alustavasti samaa työtä tekevien palkkaerojen poistamisesta eli palkkaharmonisoinnista. Palkkojen harmonisointia ei kuitenkaan toteutettu oikeuskäytännön edellyttämällä tavalla, mikä johti oikeusprosessiin.

Lue lisää JUKOn verkkosivuilta

Aiheeseen liittyvää