Siirry sisältöön

Työryhmän ensisijaisena tehtävänä on

  • jatkaa psykologien työmenetelmien ja kehitysvammaisuuden psykologisen diagnostiikan kehittämistä
  • ottaa kantaa ja tukea ja konsultoida kollegoita kehitysvamma-alan erityiskysymyksissä, kuten itsemääräämisoikeus, kehitysvammaisten henkilöiden psykologinen arviointi, sekä muissa alan ajankohtaisissa asioissa
  • edistää psykologien taloudellista ja ammatillista edunvalvontaa sekä luoda edellytyksiä psykologien aseman kehittämiseksi kehitysvamma-alalla.
  • valmistella liiton hallituksen antamia tehtäviä.

Työryhmä kokoontuu neljä kertaa vuodessa, ja järjestää neuvottelu- tai koulutuspäivän noin kahden vuoden välein.

Ryhmään voi olla yhteydessä kehitysvammaisuuteen liittyvissä erityiskysymyksissä, esimerkiksi liittyen kehitysvammalakiin ja sen tulkintaan, kehitysvammaisten henkilöiden psykologisiin tutkimuksiin tai psykologin työtehtäviin kehitysvammaisten henkilöiden palveluissa. Työryhmän jäsenet voivat vastata suoraan peruskysymyksiin sekä auttaa tarvittaessa löytämään konsultaatio-, työnohjaus- tai koulutustarpeisiin sopivia henkilöitä. 

Työryhmän jäsenet työskentelevät suorassa asiakastyössä (psykologi, vastaava psykologi, ammatinharjoittaja) kehitysvammaisten ja autisminkirjon asiakkaiden kanssa. Kokemusta eri tasoisesti kehitysvammaisten henkilöiden arvioinnista, tukityöskentelystä asiakkaiden ja lähi-ihmisten kanssa, kouluttamisesta eri aiheista sekä kuntoutustyöstä.

Jäsenet


Puheenjohtaja
Lotta Seppälä
lotta.m.seppala@gmail.com

Elina Hakkarainen
elina.hakkarainen@hyvaks.fi

Pirita Hämäläinen
pirita@versokuntoutus.fi

Ari-Matti Saari

Muuta

  • Työryhmä teki kehitysvammalain vuonna 2016 tulleen muutoksen vaikutuksista psykologityöhön kyselyn liiton jäsenille keväällä 2019.
  • Työryhmä järjesti kehitysvammaisten asiakkaiden parissa työskenteleville psykologeille neuvottelupäivän toukokuussa 2019. 
  • Kehitysvamma-alan psykologeille on perustettu oma suljettu FB-ryhmä. Ryhmässä voi vaihtaa ajatuksia ja tiedottaa ajankohtaisista kehitysvamma-alaan liittyvistä asioista. Liity ryhmään ja osallistu rohkeasti keskusteluun!