Siirry sisältöön

Opintopsykologi on laillistettu psykologi, joka työskentelee korkeakoulussa (teknillisessä-, tiede-, taide- tai ammattikorkeakoulussa) opintopsykologin työtehtävässä.

Opintopsykologien työryhmän tehtävänä on

  • opintopsykologian sovellusalan kehittymisen tukeminen
  • edistää opintopsykologian tekemistä tunnetuksi
  • opintopsykologin nimikkeen vahvistaminen ja selkeyttäminen
  • opintopsykologien ammatillisen toiminnan tukeminen ja edunvalvonta.

Työryhmä vetää valtakunnallista opintopsykologien verkostoa. Koko verkosto on mukana myös työryhmän tehtävien toteuttamisessa.

Opintopsykologien verkoston yhteisiä kokoontumisia ja koulutustapahtumia on 3–4 kertaa vuodessa. Verkosto tarjoaa opintopsykologeille mahdollisuuden keskustella yhteisistä linjauksista. Verkosto toimii tutkimus- ja kehitystyön foorumina sekä suunnittelee ja toteuttaa opintopsykologeille tarpeellista koulutusta ja keskustelutilaisuuksia.

Verkostoon liittyy jatkuvasti uusia toimijoita, ja työryhmä tukee heitä osaltaan työuran alussa. Verkosto tarjoaa myös ammatillista vertaistukea, mikä on erityisen tärkeää yksin ammattinsa edustajana organisaatiossa toimiville opintopsykologeille.

Ryhmään voi olla yhteydessä opintopsykologian erityisalan kysymyksissä. Työryhmämme auttaa myös verkostomme opintopsykologeja ammatillisissa kysymyksissä.

Jäsenet

Henna Niiva
Anna Pakkanen

Muuta

Liity mukaan Facebook-verkostoon

Suljettu Facebook-ryhmä toimii yhtenä viestintä- ja keskustelukanavana. Ryhmä on tarkoitettu kaikkia opintopsykologeina työskenteleviä varten. Klikkaa tästä ja liity mukaan.