Siirry sisältöön

Heippa freudin lapset,

tässä koostettuna Psykologiliiton uusimpia opiskelija-asioita! Tämä konsepti on uusi ja siitä saa antaa myös palautetta ja toiveita. 😊

Onko Psykologiliiton jäsenyys jäänyt välistä?
Psykologiliiton jäsenenä tuet olet osa koko Suomen psykologiyhteisöä, tuet psykologien yhteiskunnallista vaikuttamistyötä sekä pääset osaksi liiton kattavia jäsenetuja, kuten laajat neuvontapalvelut ja kotiin tuleva Psykologi-lehti. Jäsenyys maksaa vain 15e/vuosi ja liittyä voit täältä.

Liittovaltuusto kokoontui 16.5.
– Liittovaltuusto on Psykologiliiton ylin päättävä elin, ns. liiton ”eduskunta”.
– Kokoontuu 2x vuodessa. 
– Liittovaltuutettuja on 48, jotka tulevat ympäri Suomea olevista Psykologiliiton paikallisyhdistyksistä. 
– Liitarissa on aina myös opiskelijaedustus SPOL:in kautta. Näin varmistetaan, että opiskelijat ovat aina mukana Psykologiliiton päätöksenteossa. Opiskelija voi kuitenkin olla liittovaltuutettu myös paikallisyhdistyksen kautta, joten opiskelijoita on liittovaltuustossa useampikin. Paikalla on toki myös minä!
– SPOL:in opiskelijaedustaja liittarissa tällä kaudella on Otso Lensu (Cortex) sekä varaedustajina Tiina Autio (Stimulus) ja Marjukka Pesonen (Cortex). 
– Jutun valtuuston sisällöistä löydät täältä. Isona päätöksenä oli liiton uuden strategian hyväksyminen. Nyt liiton toimintaa ohjaavat seuraavat painopisteet: 1. Kollegiaalisuus 2. Tutkittuun näyttöön perustuva yhteiskunnan kehittäminen sekä 3. Hyvinvoinnin tukena elämänkaarella.

Psykologiliiton hallituksen kokousten tiedotteet löytyvät jatkossa nettisivuilta
– Liittovaltuusto valitsee hallituksen, joka johtaa liiton toimintaa valtuuston päättämien suuntaviivojen mukaan. 
– Kokoontuu 1x kuukaudessa.
– Hallituksen jäseniä on 11, jotka tulevat liiton paikallisyhdistysten kautta.
– Myös hallituksessa on aina opiskelijaedustus SPOL:in kautta!
– SPOL:in opiskelijaedustaja hallituksessa tällä kaudella on Laura-Kaisa Karjalainen (Oidipus) sekä varaedustajana Pauli Ordén (Cortex).
– Hallituksen kokouksista tehdään nykyään tiedotteet, jotka ovat avoimia kaikille liiton jäsenille. Tiedotteita pääsee lukemaan nettisivujen jäsenalueelta.

Psykologi-lehden uusimmat opiskelijajutut
Opiskelijat näkyvät myös Psykologi-lehdessä! Uusimmat jutut ovat olleet 1) pohjoismaisten opiskelijoiden opintojen muuttuminen koronan myötä (Opiskelijaelämää koronan aikaan) sekä 2) Impulsin opiskelijoiden kolumni toivon merkityksestä poikkeustilassa (Att se solen bortom horisonten).

Seuraava Psykologi-lehti tulee kotiisi kannettuna kesäkuun alussa! Silloin ääneen lehdessä pääsee SPOL, joka kertoo teknologian merkityksestä opiskelijoiden yhteisöllisyyden ylläpitämisessä.

Opiskelijoiden kesätoimeentulo -webinaari 
Jäikö Akavan aiempi webinaari opiskelijoiden kesätoimeentulosta välistä? Siitä on tehty tallenne, joka löytyy täältä.
Kesätyöinfoa
Akava on myös julkaissut kesäduunari-infon, jonne on koottu kattavasti kesätyössä muistettavia asioita sekä vastauksia kesätöistä heränneisiin kysymyksiin (koskien myös koronaa). Kesäduunari-infosta saa myös yksilöllistä neuvontaa numerosta 0800179279 ma-pe klo 9-15.

Psykologiliiton kriisiwebinaarit 
Psykologiliiton jäsenilleen ilmaiseksi tarjottavat koulutukset jatkuvat edelleen! Seuraavaan webinaariin voi ilmoittautua täältä. Samalla sivulle on koottu myös kaikki aiemmin pidetyt webinaarit materiaaleineen. Aiheina muun muassa kriisityön periaatteet ja omasta palautumisesta huolehtiminen. Kevään viimeinen webinaari on 3.6. ja syksyllä jatketaan vielä muutamalla webinaarilla.

Oletko jo työttömyyskassan jäsen?
Tässä Ylen jutussa on avattu hyvin työttömyyskassaan kuulumisen tärkeys sekä miten se jää erityisesti nuorilta usein välistä. Psykologiliitossa työttömyyskassaan voi liittyä jo opiskeluaikana ja tätä suositellaanNäin sinulla on oikeus ansiosidonnaiseen päivärahaan heti valmistuessa, jos et saa heti töitä. 

Viimeistään psykologiharjoitteluun mennessä kannattaa liittyä työttömyyskassaan. Psykologiharjoittelu ei kuitenkaan ehdi täyttää työssäoloehtoa, joten siksi kannattaa liittyä jo aiemmin, mikäli mahdollista. Huom: työssäoloehdon ei tarvitse kertyä putkeen, vaan se voi kertyä useammassa erässä! Työssäoloehtoa kerryttää kuitenkin vain psykologin töissä tarvittavia valmiuksia kehittävä työ (tarkemmat ehdot löytyvät nettisivuilta). Lisätiedot ja liittymislomakkeen löydät täältä.

Ollaan liitossa teidän tukena ja saa olla matalalla kynnyksellä yhteydessä, autetaan mielellämme!

❤: Opiskelijasihteeri-Julia