Siirry sisältöön

Heippa freudin lapset,

t√§ss√§ koostettuna Psykologiliiton uusimpia opiskelija-asioita! T√§m√§ konsepti on uusi ja siit√§ saa antaa my√∂s palautetta ja toiveita. ūüėä

Onko Psykologiliiton jäsenyys jäänyt välistä?
Psykologiliiton j√§senen√§ tuet olet osa koko Suomen psykologiyhteis√∂√§, tuet psykologien yhteiskunnallista vaikuttamisty√∂t√§ sek√§ p√§√§set osaksi liiton kattavia j√§senetuja, kuten laajat neuvontapalvelut ja kotiin tuleva Psykologi-lehti. J√§senyys maksaa vain 15e/vuosi ja liitty√§ voit t√§√§lt√§.

Liittovaltuusto kokoontui 16.5.
– Liittovaltuusto on Psykologiliiton ylin p√§√§tt√§v√§ elin, ns. liiton ‚ÄĚeduskunta‚ÄĚ.
– Kokoontuu 2x vuodessa. 
– Liittovaltuutettuja on 48, jotka tulevat ymp√§ri Suomea olevista Psykologiliiton paikallisyhdistyksist√§. 
РLiitarissa on aina myös opiskelijaedustus SPOL:in kautta. Näin varmistetaan, että opiskelijat ovat aina mukana Psykologiliiton päätöksenteossa. Opiskelija voi kuitenkin olla liittovaltuutettu myös paikallisyhdistyksen kautta, joten opiskelijoita on liittovaltuustossa useampikin. Paikalla on toki myös minä!
– SPOL:in opiskelijaedustaja liittarissa t√§ll√§ kaudella on Otso Lensu (Cortex) sek√§ varaedustajina Tiina Autio (Stimulus) ja Marjukka Pesonen (Cortex). 
– Jutun valtuuston sis√§ll√∂ist√§ l√∂yd√§t t√§√§lt√§. Isona p√§√§t√∂ksen√§ oli liiton uuden strategian hyv√§ksyminen. Nyt liiton toimintaa ohjaavat seuraavat painopisteet: 1. Kollegiaalisuus 2. Tutkittuun n√§ytt√∂√∂n perustuva yhteiskunnan kehitt√§minen sek√§ 3. Hyvinvoinnin tukena el√§m√§nkaarella.

Psykologiliiton hallituksen kokousten tiedotteet löytyvät jatkossa nettisivuilta
– Liittovaltuusto valitsee hallituksen, joka johtaa liiton toimintaa valtuuston p√§√§tt√§mien suuntaviivojen mukaan. 
– Kokoontuu 1x kuukaudessa.
РHallituksen jäseniä on 11, jotka tulevat liiton paikallisyhdistysten kautta.
РMyös hallituksessa on aina opiskelijaedustus SPOL:in kautta!
– SPOL:in opiskelijaedustaja hallituksessa t√§ll√§ kaudella on Laura-Kaisa Karjalainen (Oidipus) sek√§ varaedustajana Pauli Ord√©n (Cortex).
– Hallituksen kokouksista tehd√§√§n nyky√§√§n tiedotteet, jotka ovat avoimia kaikille liiton j√§senille. Tiedotteita p√§√§see lukemaan nettisivujen j√§senalueelta.

Psykologi-lehden uusimmat opiskelijajutut
Opiskelijat näkyvät myös Psykologi-lehdessä! Uusimmat jutut ovat olleet 1) pohjoismaisten opiskelijoiden opintojen muuttuminen koronan myötä (Opiskelijaelämää koronan aikaan) sekä 2) Impulsin opiskelijoiden kolumni toivon merkityksestä poikkeustilassa (Att se solen bortom horisonten).

Seuraava Psykologi-lehti tulee kotiisi kannettuna kesäkuun alussa! Silloin ääneen lehdessä pääsee SPOL, joka kertoo teknologian merkityksestä opiskelijoiden yhteisöllisyyden ylläpitämisessä.

Opiskelijoiden kes√§toimeentulo -webinaari 
J√§ik√∂ Akavan aiempi webinaari opiskelijoiden kes√§toimeentulosta v√§list√§? Siit√§ on tehty tallenne, joka l√∂ytyy t√§√§lt√§.
Kesätyöinfoa
Akava on my√∂s julkaissut kes√§duunari-infon, jonne on koottu kattavasti kes√§ty√∂ss√§ muistettavia asioita sek√§ vastauksia kes√§t√∂ist√§ her√§nneisiin kysymyksiin (koskien my√∂s koronaa). Kes√§duunari-infosta saa my√∂s yksil√∂llist√§ neuvontaa numerosta 0800179279 ma-pe klo 9-15.

Psykologiliiton kriisiwebinaarit 
Psykologiliiton j√§senilleen ilmaiseksi tarjottavat koulutukset jatkuvat edelleen! Seuraavaan webinaariin voi ilmoittautua t√§√§lt√§. Samalla sivulle on koottu my√∂s kaikki aiemmin pidetyt webinaarit materiaaleineen. Aiheina muun muassa kriisity√∂n periaatteet ja omasta palautumisesta huolehtiminen. Kev√§√§n viimeinen webinaari on 3.6. ja syksyll√§ jatketaan viel√§ muutamalla webinaarilla.

Oletko jo työttömyyskassan jäsen?
T√§ss√§ Ylen jutussa on avattu hyvin ty√∂tt√∂myyskassaan kuulumisen t√§rkeys sek√§ miten se j√§√§ erityisesti nuorilta usein v√§list√§. Psykologiliitossa ty√∂tt√∂myyskassaan voi liitty√§ jo opiskeluaikana ja t√§t√§ suositellaanN√§in sinulla on oikeus ansiosidonnaiseen p√§iv√§rahaan heti valmistuessa, jos et saa heti t√∂it√§. 

Viimeist√§√§n psykologiharjoitteluun menness√§ kannattaa liitty√§ ty√∂tt√∂myyskassaan. Psykologiharjoittelu ei kuitenkaan ehdi t√§ytt√§√§ ty√∂ss√§oloehtoa, joten siksi kannattaa liitty√§ jo aiemmin, mik√§li mahdollista. Huom: ty√∂ss√§oloehdon ei tarvitse kerty√§ putkeen, vaan se voi kerty√§ useammassa er√§ss√§! Ty√∂ss√§oloehtoa kerrytt√§√§ kuitenkin vain psykologin t√∂iss√§ tarvittavia valmiuksia kehitt√§v√§ ty√∂ (tarkemmat ehdot l√∂ytyv√§t nettisivuilta). Lis√§tiedot ja liittymislomakkeen l√∂yd√§t t√§√§lt√§.

Ollaan liitossa teidän tukena ja saa olla matalalla kynnyksellä yhteydessä, autetaan mielellämme!

‚̧: Opiskelijasihteeri-Julia