Siirry sisältöön

Neuvoja ja ohjeita

Paljonko kannattaa pyytää palkkaa? Miten teen rakenteisen kirjauksen? Olen menossa oikeuteen todistamaan – miten toimin? Psykologiliitto auttaa jäseniään monin tavoin. Verkosta löydät paljon tietoa ja ohjeita, ja tarvittaessa neuvomme sinua henkilökohtaisesti.

Psykologin ammatillinen työskentely

Psykologi tähtää ammatillisessa työskentelyssään laadukkaaseen, tieteellisesti perusteltuun ja ammattieettisesti korkeatasoiseen toimintaan. Tämä edellyttää monipuolisia tietoja koskien mm. potilasasiakirjojen laatimista, tietosuojan huomioimista ja moniin erityisen haastaviin tehtäviin liittyvien ammattikäytänteiden riittävää hallitsemista.   Ammatillisen työskentelyn edellytyksenä on lisäksi se, että psykologityön järjestäminen on tehty asianmukaisesti. Esimerkiksi työn mahdollisimman hyvä organisointi, työtilojen ja -välineiden ajanmukaisuus sekä asianmukainen täydennyskoulutus ja työnohjaus ovat tärkeitä seikkoja, jotka tukevat psykologia vaativissa ammattitehtävissä.   Tässä osiossa kuvataan Psykologiliiton tuottamia tai koostamia psykologin ammatillista työskentelyä tukevia ohjeita ja suosituksia.

Työelämäopas

VES, TES ja mitä ne ovat? Mitä jos joudun irtisanotuksi? Verotus, lakipaketti – täältä löydät ne kaikki!

Palkka ja työsuhteen ehdot

Olitpa töissä kunnassa, valtiolla, kirkon sektorilla tai yksityisellä työnantajalla, täältä löydät kaikki tarvitsemasi tiedot sopimuksista ja palkoista.

Yrittäjyys

Liiton jäsenistä päätoimisia yrittäjiä ja ammatinharjoittajia on n. 12%. Lisäksi liiton palkkatyössä olevista jäsenistä noin 20% toimii sivutoimisena ammatinharjoittajana. Yrittäjien määrä kasvaa tasaisesti. Katso liiton tarjoamat edut yrittäjille.

Opiskelijat

Jäsenalueelle on koottu opiskelijoille tarkoitettua tietoa työelämästä ja harjoittelusta sekä palkkauksesta erilaisiin psykologian opiskelijoiden tekemiin työtehtäviin. Lisäksi jäsenalueta löytyy kattava harjoitteluopas.   Liiton toimisto auttaa opiskelijoita kaikissa työelämään ja työharjoitteluun liittyvissä kysymyksissä. Opiskelijoille on oma opiskelijaneuvonta, johon voi ottaa yhteyttä osoitteeseen opiskelijaneuvonta@psyli.fi.   Muissa opiskelija-asioissa voi ottaa yhteyttä liiton opiskelijasihteeriin Julia Sangervoon (julia.sangervo@psyli.fi). Mikäli yhteystietoihisi tulee muutoksia, muistathan korjata ne jäsentietoihisi.

Neuvontapalvelut

Kysymyksiä työhön, työsuhteeseen tai yrittäjyyteen liittyen? Jos et löydä etsimääsi tietoa verkosta, ota meihin yhteyttä, niin ratkotaan pulmat …