Siirry sisältöön

EuroPsy-erikoispätevyydet

Erityispätevyyksien sertifikaatit on tarkoitettu ammattilaisille, joilla on erityisalalla hankittua työkokokemusta ja lisäkoulutusta. Kriteereissä korostuu näyttö akateemisista kompetensseista. EuroPsy-erikoispätevyys todistaa, että sertifikaatin haltija osaa todistettavasti hyödyntää akateemisesti hankkimaansa koulutusta käytännön työssä.

Erikoispätevyyden myöntäminen edellyttää, että hakijalla on pohjalla EuroPsy-peruspätevyys. Peruspätevyyttä on kuitenkin mahdollista hakea samaan aikaan erityispätevyyden kanssa.

Työ- ja organisaatiopsykologian EuroPsy -erikoispätevyys

EuroPsy -erikoispätevyyksien pilotointi työ- ja organisaatiopsykologian erikoisalalla (EuroPsy Specialist Certificate in Work and Organizational Psychology) on käynnissä ja pätevyyksien myöntäminen on alkanut Suomessa.  Erikoispätevyys on työ- ja organisaatiopsykologeille hyvä tilaisuus todentaa osaamisensa ja erikoistumisensa. Erikoispätevyys myönnetään pilotointiaikana maksutta! 

Työ- ja organisaatiopsykologian EuroPsy -erikoispätevyyden saamiseksi vaaditaan:

  • OPINTOJA 90 opintopisteen verran työ- ja organisaatiopsykologian alalla
  • TYÖKOKEMUSTA vähintään kolme vuotta, joista 50% tulee olla työ- ja organisaatiopsykologian alalta 
  • TYÖNOHJAUSTA tai vastaavaa henkilökohtaista valmennusta yhteensä 150 tuntia
  • Näyttö riittävästä OSAAMISESTA (ammatilliset kompetenssit)
  • EuroPsy-peruspätevyys (voidaan hakea samanaikaisesti erikoispätevyyden kanssa)

Hakeminen

Alla olevalla videolla työ- ja organisaatiopsykologian erikoispätevyyslautakunnan jäsenet Virpi-Liisa Kykyri ja Annukka Tervo kertovat, kenen kannattaa hankkia sertifikaatti ja miksi, ja mitä hakemusta tehdessä kannattaa huomioida:

EuroPsy-pätevyyttä haetaan Psykologiliiton alaisuudessa toimivalta kansalliselta EuroPsy-pätevyyslautakunnalta. Perus- ja erikoispätevyyksille on omat lautakunnat. Lautakuntien kokoonpano on esitelty täällä. Hakemusten käsittelyaika on kolme kuukautta.

Katso tarkemmat hakukriteerit ja hae työ- ja organisaatiopsykologian erikoispätevyyttä.

Hinnat:
 Psykologiliiton jäsenEi jäsen
Erikoispätevyysmaksuton200 euroa
Sertifikaatin uusiminen50 euroa100 euroa

EuroPsy-pätevyyden saneet psykologit kirjataan Euroopan psykologirekisteriin. Rekisteri on EuroPsy-nettisivuilla, ja se on avoimesti nähtävissä.