Siirry sisältöön

europsy, erikoispätevyys, työ- ja organisaatiopsykologi

Hakisitko työ- ja organisaatiopsykologian EuroPsy-erikoispätevyyttä?

Työ- ja organisaatiopsykologian EuroPsy-erikoispätevyys (EuroPsy Specialist Certificate in Work and Organizational Psychology) on kompetenssipohjainen sertifikaatti, joka on kehitetty työ- ja organisaatiopsykologeille. Erikoispätevyys on toistaiseksi saatavilla maksutta jäsenetuna Psykologiliiton jäsenille.

Työ- ja organisaatiopsykologian EuroPsy-erikoispätevyyden avulla todistat osaamisesi ja erikoistumisesi kansainvälisessä ympäristössä. Pätevyyden saamiseksi vaaditaan:

  • OPINTOJA 90 opintopisteen verran työ- ja organisaatiopsykologian alalla
  • TYÖKOKEMUSTA vähintään kolme vuotta, joista 50% tulee olla työ- ja organisaatiopsykologian alalta 
  • TYÖNOHJAUSTA tai vastaavaa henkilökohtaista valmennusta yhteensä 150 tuntia
  • Näyttö riittävästä OSAAMISESTA (ammatilliset kompetenssit)
  • EuroPsy-peruspätevyys (voidaan hakea samanaikaisesti erikoispätevyyden kanssa)

Hakemusten käsittelyaika on enintään 3 kuukautta. Katso tarkemmat tiedot ja hakuohjeet täältä.

Mikä Europsy-pätevyys on?

EuroPsy-pätevyys on eurooppalainen standardi. Sen avulla psykologi voi osoittaa pätevyytensä Euroopassa yleisesti hyväksyttyjen pätevyysvaatimusten mukaiseksi. 

Katso video, jolla Suomen työ- ja organisaatiopsykologian erikoispätevyyslautakunnan puheenjohtaja Matti Vartiainen ja asiantuntijajäsen Henry Honkanen kertovat sertifikaatin taustasta ja tarkoituksesta:

Mitä hyötyä EuroPsy -pätevyydestä on?

  • Laillistetut psykologit saavat ’laatutakuumerkin’ tai laatustandardin, joka tarvittaessa helpottaa toisessa maassa työskentelyä. 
  • Työnantajat saavat yleiseurooppalaisen laatustandardin ja selkeän tavan tulkita psykologin pätevyyttä ja vertailla eri maiden pätevyysvaatimuksia.
  • Asiakkaat saavat rekisteristä tiedon pätevistä EuroPsy -psykologeista. Tämä varmistaa palveluiden standardit ja laadun ja suojaa siten asiakkaan oikeuksia.
  • Opiskelijat saavat rekisteristä tiedon siitä teoreettisen ja käytännöllisen pätevyyden tasosta, joka Euroopassa vaaditaan psykologin ammatissa toimimiseen.

EuroPsy -pätevyyden hakeminen kannattaa, jos tarvitset kansainvälistä laatustandardia!