Siirry sisältöön

Eläkkeelle siirtyneet liiton jäsenet voivat jatkaa jäsenyyttään liitossa ns. seniorijäseninä. Seniorina saat edelleen monet liiton keskeiset jäsenedut hyvin kohtuullista jäsenmaksua vastaan. Seniorin jäsenmaksu on 7 euroa kuukaudessa eli 84 euroa vuodessa.

Seniorina voit osallistua kaikkeen liiton toimintaan ja lisäksi senioreille järjestetään aivan omiakin tapahtumia. Senioritoimintaa suunnittelee ja koordinoi liiton hallituksen alainen senioritoiminnan johtoryhmä.

Kun jäät eläkkeelle

Ilmoita eläkkeelle jäämisestä liittoon jäsensihteerille, tarja.koivuniemi@psyli.fi, puh. (09) 6122 9133.

Eroa työttömyyskassasta. Voit jatkaa jäsenyyttäsi liitossa, mutta työttömyyskassassa et enää voi olla jäsenenä. Kassasta eroaminen tehdään aina kirjallisesti, esim. sähköpostilla opettajien.tk@opetk.fi. Jos jäät osa-aikaeläkkeelle tai kuntoutustuelle, älä eroa työttömyyskassasta.

Seniorien jäsenedut

Seniorijäsenyyteen EI sisälly:

  • Potilasvakuutus ja oikeusturva- ja vastuuvakuutus ei kuulu eläkeläisjäsenmaksua maksaville jäsenille. Jos toimit ammatinharjoittajana jäätyäsi eläkkeelle työsuhteesta ja sinulla on ollut potilasvakuutus liiton kautta, niin sinun pitää pysyä varsinaisena jäsenenä ja maksaa jäsenmaksua 1,2 % verotettavasta tulosta, kuitenkin vähintään 8 euroa kuukaudessa. Toimitamme pankkisiirron neljännesvuosittain. Lähetämme kuitenkin seniorijäsenille tarkoitetut kutsut sekä muun postin.
  • Järjestövakuutuksen (tähän vakuutukseen sisältyy toissijainen matkavakuutus) piiriin eivät kuulu yli 65-vuotiaat jäsenet eivätkä eläkeläisjäsenmaksua maksavat jäsenet. Jäsenellä itsellään on hyvä olla voimassa oleva matkavakuutus osallistuessaan liiton tilaisuuksiin.