Siirry sisältöön

EuroPsy-erikoispätevyydet

Erityispätevyyksien sertifikaatit on tarkoitettu ammattilaisille, joilla on erityisalalla hankittua työkokokemusta ja lisäkoulutusta. Kriteereissä korostuu näyttö akateemisista kompetensseista. EuroPsy-erikoispätevyys todistaa, että sertifikaatin haltija osaa todistettavasti hyödyntää akateemisesti hankkimaansa koulutusta käytännön työssä.

Erikoispätevyyden myöntäminen edellyttää, että hakijalla on pohjalla EuroPsy-peruspätevyys. Peruspätevyyttä on kuitenkin mahdollista hakea samaan aikaan erityispätevyyden kanssa.

Psykoterapian EuroPsy -erikoispätevyyden kriteerit

Psykoterapian EuroPsy-erikoispätevyyden saamiseksi vaaditaan:

  • psykologin laillistus, psykoterapeutti- nimikkeen käyttöoikeus JA
    psykoterapian kouluttajakoulutus tai vaativan erityistason (VET) koulutus TAI
  • psykologin laillistus, psykoterapeutti- nimikkeen käyttöoikeus JA muu EFPAn vaatimukset määrällisesti ja laadullisesti täyttävä koulutuskokonaisuus
  • EuroPsy-peruspätevyys (voidaan hakea samanaikaisesti erikoispätevyyden kanssa)

Hakeminen ja hinnat

EuroPsy-pätevyyttä haetaan Psykologiliiton alaisuudessa toimivalta kansalliselta EuroPsy-pätevyyslautakunnalta. Perus- ja erikoispätevyyksille on omat lautakunnat. Lautakuntien kokoonpano on esitelty täällä. Hakemusten käsittelyaika on kolme kuukautta. Katso tarkemmat hakukriteerit ja hae psykoterapian erikoispätevyyttä.

 Psykologiliiton jäsenEi jäsen
Erikoispätevyysmaksuton200 euroa
Sertifikaatin uusiminen50 euroa100 euroa

EuroPsy-pätevyyden saneet psykologit kirjataan Euroopan psykologirekisteriin. Rekisteri on EuroPsy-nettisivuilla, ja se on avoimesti nähtävissä.